4 Mayıs 2008 Pazar

asena anlam asena anlami asenalar darga anlami

asena resminin üzerine tıklayarak büyük boy görebilirsiniz

















Asena adı,Asena ne demek,Asena anlamı ;
Asena'nın anlamı aş anası demektir. Asena destandaki çocukları emziren kurdun adıdır.Asena dişi kurt anlamında kullanılır. Umudum Asenalarda Türklüğün yücelmesi için ne yapılacaksa onlar gerekeni yapacaktır.Türkçülük kadın,erkek eşitliğini kabul eder,hatta Türk tarihinin derinlerine inilirse görülecektir ki çoğu alanda kadın üstün tutulmuştur.Kadınların ikinci plana itildiği fikir hareketleri hep güdük kalmıştır.Kadına değer vermeyenler annelerinin de bir kadın olduğunu hatırlasınlar,gerçi kadınlara değer vermeyen kuş beyinliler kendi analarına da değer vermezler.Bu tür kuş beyinliler Türklüğe zarar veren haşerelere benzer ilerlemeyi durdurup yapılanları kıyısından köşesinden törpüler küçültürler. Maalesef bu tür kişiler her yerde hatta ailelerimizin içinde dahi karşımıza çıkmaktadır. Kadınlarımızın bu tür kuş beyinlilerden bir şey beklemeden kendi başlarına çalışmaya yetecek güç ve kabiliyetlerini ortaya koyacaklarına inanmaktayım. Türk Dünyası sizi bekliyor haydi Asenalar... M.Darga




ASENA MARŞI
Yaratılmasaydı Türk inan,Ağlardı fakirliğine şu cihan.Ne koluna bilezik iste, Ne boynuna bir mücevher. Senin servetin kanında. Yetmezmi damarındaki cevher. Sensin milletimin umudu,ışığı. Kaptırma gönlünü yabancı sevdalara. Olacaksan ol Türk'lüğün aşığı. Eksilmesin yüzünden nur, Göğsünden gurur. Unutma kızım; Bozkurt'ları Asena'lar doğurur.
Bir gün asena marşı bestelenir umarım,bestelendiğini görmek dileğimdir.
Asena şiir,asena marş güftesi ; Murat DARGA


SON DURAKTA veya ; SEZAR,BRUTUS ve YUNUS .............. Bilmem okunacak mı yazdıklarım.Kör ölür badem gözlü olur misali belkide öldüğüm zaman kıymetim bilinir daha doğrusu kıymetim anlaşılmış gibi yapılır.Yoksa bizim gibilerin değerini kimseler bilmez. Birkaç kişi varsa onlar da müstesna kişilerdir.Yüreğim Türk'lük aşkıyla dolu olmasa çoktan tercihimi ölümden yana kullanıp Dünya denen mazlumların oyuncu,zalimlerin seyirci olduğu bu vahşi arenada bir an bile yaşamazdım.En yakın bildiği sevdiklerinden akla gelmeyecek darbeler almak ne büyük acıdır insan için bilseniz. Etrafımda bir sevgi halkası var sanırdım.Yazık ki brutus'lerin çevrelediği bir çemberin içindeymişim.Şu zavallı adam yaşarsa,kimbilir daha ne çok brutusle karşılaşacak.Oysa ben hep Yunus'ca yaşadım hiç Sezar olmadım.....acıbademli şair murat darga

DARGA ANLAMI ;
Darga'nın anlamı: Darga vali,yönetici,komutan kimi yerde tigin,prens anlamındadır.Kimi yerde Darkan,Dargan denir.Tarkan yüzbaşı rütbesi anlamına geldiği gibi Dargan'da daha yüksek rütbeli komutan demektir.Burada kendi araştırmamdan da bahis etmek isterim dar bence sınırda karakol vazifesi gören kale demektir halen kullandığımız darma dağın, darma duman deyimleride yıkılmış yanmış kaleyi ifade etmektedir.Böylece şu anlaşılıyorki darga dar'a kan'lık veya gan'lık eden Ha'kan Ka'gan gibi hükmeden demek olup kale komutanıdır.Kara Papak (Kara Kalpak) Türk'lerinden olan büyük dedem bugünkü Özbekistan sınırları içinde yer alan Hiva Hanlığında sınır boyu kalelerinden birinde darga'lık yapmakta iken,geçen kervanların yanına emniyet içinde yolculuk edebilmeleri için atlı muhafızlar katar,bu iş sonunda belli bir bedel alır bunun da bir bölümünü Hiva Hanına verirmiş.Dedelerimiz darganın anlamı konusunanda Darga'nın dörtyüz atlı askeri olduğunu bu miktarda büyük bir güç ve askeri kuvvete komuta edenlere Darga dendiğini anlatırmış.Hiva Hanının kızıyla evlenmek istemiş isteğinin rededilmesi üzerine Han'ın kızını alarak Azerbaycan Şeki'ye kadar kaçmış ve Dağıstan'a yerleşmiştir.Ailemiz onun anısına Darga soyadını almıştır.
TAMU ANLAMI ;
Tamu ne demektir Tamu eski Türkçe olmakla beraber ad olarak koyulacak güzel bir anlam taşımaz.Eski Türk inancında Uçmağ Cennetin Tamu İse Cehennemin adıdır.Kızıl tamu olarak da söylenir.


acıbademli şair Murat DARGA
Murat Darga'nın eserleriyle ilgili ayrıntılı bilgi için ;