4 Mayıs 2008 Pazar

orhun harfleriyle Turk yazisi yazmak orhun alfabesi

Orhun harfleriyle Türk yazısı yazmak Orhun alfabesi









Orhun harfleriyle Türk yazısı yazmak Orhun alfabesiyle Türk yazılışı.

Gerçek en eski Türk alfabesi.Orhun Türk Alfabesi,Orhun harfleri,orhun alfabesi,orhun yazısıOrhun (orhon,orkun) bölgesinde bulunması sebebiyle bölgenin adı verilen orhun alfabesine aslında Türk alfabesi demek çok daha doğru olacaktır.Orhun Türk alfabesinde kırk Türk harfi mevcut olup otuz sekiz harf kullanılmıştır.Gök Türk alfabesi olarak da adlandırılmasına rağmen kökü milattan öncelere dayanan orhun alfabesi harfleri çok çok daha eski çağlardan kalan eserler üzerinde mevcuttur.Orhun Türk alfabesinde yazılar sağdan sola doğru okunur.Kimi Türk yazıtlarında orhun harfleri yanlamasına olarak aşağıya doğru yazılmıştır.Yuarıda Türk adının orhun harfleriyle yazılışını görüyorsunuz.orhun harfleriyle Türk adı.
Dağar anlamı,dağar anlam,dağarcık anlamı,dağarcık anlam:Dağar anlamı Deriden yapılmış torba içerisine çeşitli eşyaların konulması için yapılır.Aynı zamanda geniş toprak kaplarada dağar veya asıl deyişiyle tağar denir.
Dağarcık anlamı,anlam:Dağaracık asıl deyişiyle tağarcık deri veya dokumadan yapılan bir tür çanta içerisine yiyecek ve küçük eşyaların konulduğu insanın yolculuklarda üzerinde taşıdığı torba. Günümüzde bilgilerin içinde saklandığı yer,zihin,hafıza anlamında kullanılır.
Murat Darga'nın eserleriyle ilgili ayrıntılı bilgi için ;

Hiç yorum yok: